Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 339-1242

Prispott på över 500 000 kr

 

STOCKMOTIONS STORA PRIS (NYTT)

Här tävlar vinnarna av kategorierna 27+, Tungvikt, Mellanvikt och Dokhopp. Priset till bästa film består av 40 000 kr i produktionsstöd från Film Stockholm/Filmbasen och Johan Glans AB, distribution hos Folkets Bio, ett guldkort på Biograf Zita samt en årsprenumeration på Adobe Creative Cloud.

Nominerade filmer tävlar om ytterligare två priser: Ljudbang-priset som går till bästa ljud, priset består av 5 dagar filmmixer på Ljudbang på ett värde av 50 000 kr och Focus Film-priset som går till bästa foto, priset består av framkallning, scanning och grading på Focus Film till ett värde av 30 000 kr.         

  

27+ BÄSTA FILM

Här tävlar filmare från 27 år och uppåt. Priset består av produktionsstöd på 50 000 kr från Filmregion Stockholm-Mälardalen och Film Stockholm/Filmbasen, teknikstöd till ett värde av 75 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen, Ljud & Bildmedia och Filmtech, samt redigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements.

 

TUNGVIKT BÄSTA FILM

Här tävlar filmare i åldern 20-26 år om att representera Stockholm på nationella Novemberfestivalen i Trollhättan inkl. resa, boende, ackreditering och galamiddag. I priset ingår också ett produktionsstöd på 25 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen, teknikstöd till ett värde av 75 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen, Ljud & Bildmedia och Filmtech samt redigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements. 

 

MELLANVIKT BÄSTA FILM

Här tävlar filmare i åldern 16-19 år om att representera Stockholm på nationella Novemberfestivalen i Trollhättan, inklusive resa, boende, ackreditering och galamiddag. Priset består därtill av produktionsstöd på 10 000 kr och teknikstöd till ett värde av 50 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen och Filmtech samt redigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements.

 

DOKHOPP-PRISET

Här tävlar dokumentärfilmer ur kategorierna 27+, Tungvikt och Mellanvikt. Priset består av produktionsstöd på 20 000 kr och teknikstöd till ett värde av 50 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen och Filmtech samt redigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements.

 

LÄTTVIKT 2 BÄSTA FILM

Här tävlar filmskapare som är 13-15 år. Priset består av ett presentkort på inspelningsutrustning värd 4 000 kr. 

 

LÄTTVIKT 1 BÄSTA FILM

Här tävlar filmskapare som är 6-12 år. Priset består av ett presentkort på inspelningsutrustning värd 2 000 kr. 

 

BÄSTA KONSTNÄRLIGA INSATS

Pris för bästa foto, ljud, manus, originalmusik, klipp och skådespelarinsats utses i kategorierna 27+, Tungvikt, Mellanvikt och Dokhopp. Priset består av diplom och fribiljett från Svenska Bio.

 

FILMCENTRUM-PRISET

Här tävlar filmer ur kategorierna 27+, Tungvikt, Mellanvikt och Dokhopp. Vinnarfilmen får distribution genom Filmcentrum som står för produktion av DVD, VOD-fil, marknadsföringsmaterial samt filmhandledning. Vinnaren får även 1-års gratis medlemskap i Filmcentrum, där ingår prenumeration av tidningen Filmarbetaren, möjlighet att ta del av fortbildningar, hyra teknik och vara med i filmpedagogpoolen. 

 

PUBLIKENS PRIS

Publiken har möjlighet att rösta fram den film som de tycker är bäst. Genom att skriva motivering har festivalbesökarna också möjlighet att vinna pris för bästa motivering. Läs mer på sid 55.

 

PUMA-PRISET

ABF Stockholm, Film Stockholm/Filmbasen och WIFT (Women in film and television in Sweden) delar ut priset Årets Puma till en kvinnlig regissör eller producent samt till en fotograf. Priserna bidrar till att synliggöra och stötta kvinnliga filmare och motverka den ojämna könsbalansen i filmbranschen. Här tävlar filmer ur kategorierna 27+, Tungvikt, Mellanvikt och Dokhopp.

Puma-priset till årets regissör eller producent består av teknikstöd till ett värde av 50 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen och Filmtech, medlemskap i WIFT, handledning till ett värde av 10 000 kr och produktionsstöd på 5 000 kr från ABF Stockholm, samt redigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements.  

Puma-priset till årets fotograf består av teknikstöd till ett värde av 30 000 kr från Film Stockholm/Filmbasen, medlemskap i WIFT, handledning till ett värde av 10 000 kr och produktionsstöd på 5 000 kr från ABF Stockholm.

 

CINEMAGIKER-PRISET

Ur mellanviktskategorin väljer produktionsbolaget Apricot Stone och Camera Rental ut en film vars regissör får mentorskap från Apricot Stone och teknikstöd från Camera Rental, med bland annat bolagets kamera Arri Alexa, till ett sammanlagt värde av 40 000 kr.