Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 336-1513

Barn och unga 2018

Barn och unga på STOCKmotion 2018

STOCKmotion är en filmfestival för filmskapare i alla åldrar. Därför har vi med kategorin “Lättvikt” i vårt program. Vi anordnar även “Skolfilmfestivalen” i samband med STOCKmotion. Här medverkar filmer gjorda av länets yngsta filmskapare.
Barn och unga f.r.o.m. 6 år är välkomna att visa sina filmer på festivalen. Filmer kan anmälas av lärare, fritidspedagoger, föräldrar eller av barnen själva. För att medverka på festivalen krävs målsmans godkännande.

Lättvikt 1

Här tävlar filmer skapade av barn i åldrarna 6-12 år.

Lättvikt 2

Här tävlar filmer skapade av barn i åldrarna 13-15 år.

Läs mer om visningen här.

Skolfilmfestivalen
Här tävlar skolklasser mellan årskurs 1 upp till gymnasiet.

Tävling med priser

På STOCKmotion filmfestival har länets yngsta filmskapare möjlighet att tävla med sina filmer och vinna fina priser. Priset består av presentkort på inspelningsutrustning för ett värde på 2000 kr respektive 4000 kr. Medverkan i tävlingen är frivillig.

Lärare och pedagoger

STOCKmotion vill uppmuntra till filmskapande och filmintresse hos barn och unga. Vi är därför särskilt intresserade av att nå ut till Stockholms läns skolor och fritidsgårdar med information om filmfestivalen. Hör av dig till oss om du vill veta mer kring våra samarbeten med lärare och pedagoger.