Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 612-2182

Priserna 2021

 
BÄSTA FILM: 27+ 

Här tävlar filmare från 27 år och uppåt. Priset består av ett stipendium på 15.000 kronor som delas ut av Film Stockholm AB. Tre dagars tillgång till filmmixer på Ljudbang till ett värde av 30.000 kronor. Teknikstöd till ett värde av 85.000 kronor från Ljud & Bildmedia, Video Assist Sweden och Filmtech samt medlemskap i Oberoende Filmares Förbund, OFF.

 

 

BÄSTA FILM: TUNGVIKT 

Här tävlar filmare i åldern 20-26 år om att representera Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan. I priset ingår också ett stipendium på 15.000 kronor som delas ut av Film Stockholm AB. Två dagars tillgång till filmmixer på Ljudbang till ett värde av 20.000 kronor. Teknikstöd till ett värde av 75.000 kronor från Ljud & Bildmedia, Video Assist Sweden och Filmtech, samt medlemskap i Oberoende Filmares Förbund, OFF.

 

 

BÄSTA FILM: MELLANVIKT 

Här tävlar filmare i åldern 16-19 år om att representera Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan. Priset består därtill av ett stipendium på 5000 kronor som delas ut av Film Stockholm AB och teknikstöd till ett värde av 20.000 kronor från Filmtech.

 

BÄSTA KONSTNÄRLIGA INSATS 

Vi delar även ut priser för: bästa foto, ljud, manus, musik, klipp, orginalmusik och skådespelarinsats. Alla pristagare i kategorierna får diplom med juryns motivering. 

 

ÅRETS KVINNLIGA FILMARBETARE 

ABF Stockholm, Film Stockholm och Women in film and television in Sweden, WIFT, delar ut priserna Årets Kvinnliga Filmarbetare till en kvinnlig regissör eller producent samt i år till en kvinnlig manusförfattare. Priserna bidrar till att synliggöra och stötta kvinnliga filmare och motverka den ojämna könsbalansen i filmbranschen. 

 

Priset till årets kvinnliga regissör eller producent består av teknikstöd till ett värde av 20.000 kronor från Filmtech, medlemskap i WIFT samt coachstöd till ett värde av 5 000 kronor från ABF Stockholm. 

 

Priset till årets kvinnliga manusförfattare består av medlemskap i Women in film and television in Sweden, WIFT, handledning till ett värde av 5 000 kronor från ABF Stockholm. 

 

FILMCENTRUM-PRISET  

Vinnarfilm får ett års gratis medlemskap hos FilmCentrum, visning i filmklubben och projektutveckling/manusrådgivning vid ett antal gånger. (Mer info om detta kommer inom kort)