Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 612-1739

Här är priserna som är klara för 2020!

STOCKMOTIONS STORA PRIS

Priset består av 30 000 kronor i produktionsstöd från Film Stockholm/Filmbasen, fem dagars tillgång till filmmixer på Ljudbang till ett värde av 50 000 kronor samt teknikstöd från Film Stockholm/Filmbasen, Video Assist Sweden och Ljud & Bildmedia till ett värde av 85 000 kronor. Tävlingskategorier: 27+, Tungvikt, Mellanvikt och Dokhopp.

BÄSTA FILM: 27+

Här tävlar filmare från 27 år och uppåt. Priset består av produktionsstöd på 20 000 kronor från Film Stockholm/Filmbasen, teknikstöd till ett värde av 95 000 kronor från Film Stockholm/Filmbasen, Ljud & Bildmedia, Video Assist Sweden och Filmtech samt medlemskap i Oberoende Filmares Förbund, OFF.

BÄSTA FILM: TUNGVIKT

Här tävlar filmare i åldern 20-26 år om att representera Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan, inklusive resa, boende, ackreditering och galamiddag. I priset ingår också ett produktionsstöd på 20 000 kronor från Film Stockholm/Filmbasen, teknikstöd till ett värde av 50 000 kronor från Film Stockholm/Filmbasen och Filmtech samt medlemskap i Oberoende Filmares Förbund, OFF.

BÄSTA FILM: MELLANVIKT

Här tävlar filmare i åldern 16-19 år om att representera Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan, inklusive resa, boende, ackreditering och galamiddag. Priset består därtill av produktionsstöd på 10 000 kronor och teknikstöd till ett värde av 50 000 kronor från Filmbasen/Film Stockholm och Filmtech.

DOKHOPP-PRISET

Här tävlar alla dokumentärfilmer ur kategorierna 27+, Tungvikt och Mellanvikt. Priset består av produktionsstöd på 20 000 kronor och teknikstöd till ett värde av 50 000 kronor från Filmbasen/Film Stockholm och Filmtech.

BÄSTA KONSTNÄRLIGA INSATS

Vi delar även ut priser i följande kategorier: bästa foto, ljud, manus, originalmusik, klipp och skådespelarinsats utses i kategorierna 27+, Tungvikt och Mellanvikt.

ÅRETS KVINNLIGA FILMARBETARE

ABF Stockholm, Film Stockholm/Filmbasen och Women in film and television in Sweden, WIFT, delar ut priserna Årets Kvinnliga Filmarbetare till en kvinnlig regissör eller producent samt i år till en kvinnlig kompositör till originalmusik. Priserna bidrar till att synliggöra och stötta kvinnliga filmare och motverka den ojämna könsbalansen i filmbranschen.

Priset till årets kvinnliga regissör eller producent består av teknikstöd till ett värde av 50 000 kronor från Filmbasen/Film Stockholm och Filmtech, medlemskap i WIFT samt coachstöd till ett värde av 5 000 kronor från ABF Stockholm.

Priset till årets kvinnliga kompositör till originalmusik består av medlemskap i Women in film and television in Sweden, WIFT, handledning till ett värde av 5 000 kronor från ABF Stockholm samt teknikstöd till ett värde av 30 000 kronor från Filmbasen/Film Stockholm.

FILMCENTRUM-PRISET

Vinnarfilm får distribution genom FilmCentrum och ett års gratis medlemskap i FilmCentrum.

BÄSTA FILM: LÄTTVIKT

I kategorin ”Lättvikt 1” tävlar filmskapare som är 6-12 år. I kategorin ”Lättvikt 2” tävlar filmskapare som är 13-15 år.