Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 417-766

Jury 2015

 

27 +
 

Beata Mannheimer arbetar som utvecklingsansvarig på Filmregion Stockholm-Mälardalen. Några av de projekt hon arbetat fram är STHLM Debut och Producenten som ledare. Hon ansvarar även för Filmregionens utvecklingsstöd och har tidigare varit producent och produktionsledare på GötaFilm.

Emma Dominguez är född och uppvuxen i Alby och efter att hon drev kampanjen ”Alby är inte till salu 2012” har aktivismen varit en stor del av hennes liv. Hon har sedan dess arbetat på mediehuset Fanzingo och börjar under hösten studera vid Konstfack.

Erik Lindeberg är filmare och fotograf, utbildad på Birkagårdens folkhögskolas dokumentärlinje och vid Akademin Valand. Hans film SKÄRVOR vann förra året juryns specialpris på Uppsala kortfilmfestival samt prisbelönades i kategorin 27+ på STOCKmotion. Han är också en av initiativtagarna till Eksjö filmfestival.

 

TUNGVIKT


Lovisa Sirén är manusförfattare/regissör med examen från Konstskolan i Stockholm 2012. Hennes film PUSSY HAVE THE POWER blev bästa kortfilm i Startsladden på Göteborgs filmfestival och vann i kategorin Tungvikt på STOCKmotion 2014. Hennes senaste film AUDITION tävlade i Startsladden 2015. Kommande kortfilmen BABY beräknas ha premiär i januari 2016.

Max Hallén är en producent som trots sin ringa ålder varit inblandad i ett flertal framgångsrika projekt som JAG ÄR INGRID, FLOCKEN och DYKE HARD. Med fokus på finansiering och postproduktion arbetar han dagligdags på Chimney där han också är delägare. 

Stefan Goblirsch är en stop motion-animatör, illustratör, producent och mediapedagog från Eskilstuna som för närvarande jobbar med flera animerade serieprojekt. Han har även varit verksam som bland annat rollsättare, rekvisitör och fotograf på diverse svenska tv-produktioner.

Nanna Blondell är utbildad skådespelare från Stockholms dramatiska högskola och har sedan examen 2013 arbetat på Dramaten. Hon har medverkat i flera tv- och filmproduktioner och håller just nu på att utveckla ett långfilmsmanus tillsammans med Nordisk Film.

Oscar Eriksson arbetar på Folkets Bio med Svensk kortfilm c/o Folkets Bio. Projektet har sedan starten distribuerat över 150 svenska kortfilmer på bio, dvd och vod. Han är också festivalchef på Sveriges största HBTQ-filmfestival – Cinema Queer i Stockholm.

 

MELLANVIKT


Peter Grönlund är manusförfattare och filmregissör med fokus på socialpolitiska berättelser om vår tid. Han har gjort ett antal prisbelönta kortfilmer, som BRÖDERNA JAUKKA, och novellfilmen GLÄNTAN som Guldbaggenominerades 2012. Peter har just färdigställt långfilmen TJUVHEDER som har premiär i oktober 2015.

Elin Övergaard är verksam som manusförfattare och regissör i Stockholm. Hon har tidigare gjort bland annat kortfilmerna GRYNING (som vann Mellanvikt 2014) och ANTINGENELLER. Just nu arbetar hon med en novellfilm där hon fortsätter att utveckla teman som bekräftelsebehov och rädslan för ensamhet.

Sanna Lenken har gjort ungdomsserien DUBBELLIV för SVT och kortfilmen ÄTA LUNCH om några ungdomar på en ätstörningsenhet. Under september har hennes långfilmsdebut MIN LILLA SYSTER premiär, som redan har vunnit en Kristallbjörn vid Berlinale.

 

LÄTTVIKT

Farzad Farzaneh har som producent och regissör jobbat med många produktioner riktade till barn. Han ses också som programledare för Barnkanalen i SVT och hörs varannan vecka i podcasten Barnens Pod.


Nadia Naa Ofiebea Aryeetey vann kategorin Lättvikt på förra årets STOCKmotion, med filmen RETA INTE MITT UTTAL. Hon studerar idag på Tullinge gymnasium.


Parvin Yazadin är manusförfattare, regissör och producent. Hon har tillsammans med Götafilm producerat och regisserat kortfilmen DET VAR JAG, en dramathriller med Nour El Refai i huvudrollen. Är just nu i utvecklingsfasen av både en dramaserie och en ny kortfilm. Parvin är även psykolog och jobbar inom barn- och ungdomspsykiatrin.
 

DOKHOPP


Shaon Chakraborty långfilmsdebuterade i höstas med den omtalade dokumentären FÖRVARET, som hon regisserade tillsammans med Anna Persson. Hon har en bakgrund inom fotografi och konst och examen från Nordens Fotoskola Biskops-Arnö efter studier i både mediekommunikation, kulturantropologi och idéhistoria.

Moa Hamner är dokumentärfilmare och regissör. Förra året vann hon på STOCKmotion i kategorin Dokhopp med filmen HUSH HUSH STORIES.

Mikael Wiström är dokumentärfilmare och verksam filmlärare utbildad på Dramatiska Institutets Film/tv-utbildning. Bland hans många filmer finns den flerfaldigt prisbelönade peruanska trilogin bestående av DEN ANDRA STRANDEN (1992), COMPADRE (2004) och FAMILIA (2010). Han var under året aktuell med den kritikerrosade STORM ÖVER ANDERNA.

 

PUMA


Charlotta Nordblom Nellgård är ansvarig för film, scenkonst och musik på ABF Stockholm. Hon är utbildad inom film och teater med inriktning manus och har även hållit i kurser och workshops inom dessa områden på ABF Stockholm och Mälardalens högskola.


Helene Granqvist är producent på Nordic Factory Film & ordförande i WIFT Sverige. Hon är just nu aktuell med GRANNY’S DANCING ON THE TABLE som nyligen hade världspremiär på filmfestivalen i Toronto, samt den prisvinnande kortfilmen LISTEN som är nominerad till European Film Award och kvalificerad för Oscar.

Aleksa Lundberg är skådespelare och journalist med fokus på transfrågor. Hon är utbildad vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet och Poppius Journalistskola i Stockholm. Idag jobbar hon för nyhetssajterna Politism och Feministiskt Perspektiv och skriver på föreställningen GRATTIS VÄRLDEN NU ÄR VI FRIA.