Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
Diarienummer
AKTNR 528-1252

JURY 2017

STOCKMOTIONS STORA PRIS

Helena Lindblad är mångårig filmkritiker och filmredaktör på Dagens Nyheter/Filmfredag. Har deltagit i kritikerjuryer i Toronto, Bergamo, Stockholm och, som fjäder i hatten, suttit i Un Certain Regard-juryn på filmfestivalen i Cannes. Ser minst 150 filmer om året - och tröttnar faktiskt aldrig.

Baker Karim är film- och TV-regissör. Tidigare långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Utbildad i Los Angeles.

Aida Paridad är grundare av och producent på Fembot, som är ett feministiskt och antirasisiskt produktionsbolag. Fembot levererar rörlig bild utan kränkande inslag av rasism, sexism, homofobi eller andra former av exkluderande och diskriminerande normer. 

 

27+

Anna-Karin Larsson är verksamhetsledare för Stiftelsen Filmform – arkiv och distributör av svensk experiment film och videokonst. Har sedan år 2000 varit med och byggt upp kärnverksamheten i den nuvarande organisationen och i perioder drivit externfinansierade projekt. Har sin bakgrund inom dans- och scenkonstområdet.

Johannes Glaumann har arbetat elva år på distributionsbolaget Nonstop Entertainment som försäljningschef ansvarig/delansvarig för inköp/bio/dvd/institutionellt/sublicens. Driver eget skivbolag och har en stor passion för foto.

Hawa Sanneh debuterade med sin prisbelönta kortfilmen GAY ENOUGH i fjol och är i nuläget i utvecklingsfasen av en ny kortfilmsserie. Utöver det tidigare nämnda arbetar hon som projektledare för Cinemafrica Filmfestival och sitter i styrelsen för kulturföreningen Podium. 

 

TUNGVIKT (20-26 år)

Ellen Nyman är skådespelare, performanceartist och teaterproducent som arbetat mycket i både Sverige och Danmark. Senast aktuell med teateruppsättningen “Svarta revolutionärer faller inte från månen” som hon producerade på Teater Tribunalen.

Jannike Åhlund är redaktör för sajten nordicwomeninfilm.com på Filminstitutet. Regisserat CITIZEN SCHEIN (2017) tillsammans med Maud Nycander och Kersti Grunditz Brennan. Före detta redaktör för Chaplin, konstnärlig chef Göteborg filmfestival, filmjournalist och kritiker som medverkat i både dagstidningar och tv. Skrivit böcker om film och gjort tv-program om kvinnliga regissörer. Stora journalistpriset och Ingmar Bergmans pris.

Johan Glans är en Sveriges mest folkkära komiker, som också skådespelat så väl på scen som i film och TV-serier. Vad få vet är att Johan också har en stor passion för film och äger en ofantligt stor dvd-samling, vilken han tror att han lyckats gömma för sin fru... 

 

MELLANVIKT (16-19 år)

Sara Young är manusförfattare och regissör som ursprungligen kommer från standupkomedivärlden.

Linnea Åkerman är förra årets vinnare i kategorin Mellanvikt med filmen ÄLSKADE MORFAR.

Ivica Zubak är regissör, manusförfattare och producent som främst gjort kortfilmer. Han debuterade 2005 med JEALOUS (regi, manus). Producerade årets stor film MÅSTE GITT! 

 

LÄTTVIKT (6-15 år)

Beata Mannheimer arbetar som utvecklingsansvarig på Filmregion Stockholm-Mälardalen. Några av de projekt hon har arbetat fram är STHLM Debut och Producenten som ledare. Tidigare var hon producent och produktionsledare på GötaFilm.

Victoria Holgersson är 16 år gammal och har film som ett stort intresse. Allt från filmkurser till filmtävlingar som STOCKmotion och Stockholms filmfestival Junior. På dessa tävlingar deltog hon med filmen BOLLHAT som hon tillsammans med tre andra gjort i Kulturskolan
i Jakobsberg, Järfälla. BOLLHAT vann Lättvikt på STOCKmotion 2016. Senast var Victoria jurymedlem i juniorgruppen på Stockholm Filmfestival. 

DOKHOPP

Maryam Ebrahimi är regissör och producent och står bakom filmer som FRIHET BAKOM GALLER, PRISONSISTERS och THE DEATH ROW. Hennes filmer har visats på festivaler världen över, blivit nominerade till era guldbaggar och även vunnit en Emmy.

Åsa Blanck är regissör och dokumentär filmare, vars kreativa filmer vunnit flera priser, både i Sverige och internationellt. Idag är hon anställd på Sverige Television där hon fortsätter sitt arbete med dokumentär filmer. Filmografi urval: VIKARIEN, EBBA & TORGNY OCH KÄRLEKENS VILLOVÄGAR och BEDRAGAREN, samt dokumentärserierna DET ÄR INTE SÅ DUMT ATT BLI GAMMAL och ALDRIG BACKA.

Teddy Goitom är regissör och producent. 1998 grundade han Stocktown, en kulturell plattform för att visa och sprida kreativa uttryck från hela världen. Senast stod han även bakom de dokumentära programmen producerade inom ramen för Afripedia. 

 

PUMA

Charlotta Nordblom Nellgård är enhetschef för enheten Scenkonst, film och musik på ABF Stockholm. Hon är bland annat utbildad inom lm på Skurups Folkhögskola med inriktning på regi samt filmmanusutbildning på Uppsala Universitet Campus Gotland.

Valentina Chamorro Westergårdh är regissör, manusförfattare och producent. Hon har tidigare varit med och bildat filmkollektivet och produktionsbolaget Tjockishjärta Film (2008- 2016). Sedan 2010 frilansar hon som filmare och filmpedagog för bl a Fanzingo. Valentina är engagerad i ideella organisation WIFT (Women in Film and Television in Sweden) sedan 2016 och styrelseordförande fr.o.m. mars 2017.

Fia-Stina Sandlund är konstnär, aktivist och regissör. Senast aktuell med filmen SHE ́S WILD AGAIN TONIGHT sista delen i hennes triptyk som gör upp med Strindbergs ”Fröken Julie”. Sandlund är känd för politiskt laddade performancekonstverk, filmer och installationer. Hon analyserar olika former av förtryck och ojämlikhet i samhället. Hon är utbildad på fotohögskolan i Göteborg 1998-2000 och på Konstfack i Stockholm 2000-2003.