Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm

Spelordning:

HJÄLTENS RESA av Javid Sina - 14 min; DE BERDE av Star Bazancir - 3 min; MAN MÅSTE VARA SOM ETT BERG av Manolo Diaz Rämö - 15 min; KÄNNER DU MIN GRANNE? av Stephane mounkassa och Stefan Sundin - 11 min; GRISEN FRÅN TURKIET av Tuna Özer - 12 min; AS PALAVRAS DELAS (DERAS ORD) av Lasmi Belmar - 14 min; RÖTTER av Henrik Zammel och Segal Mohamed - 7 min.

 

Filmer

AS PALAVRAS DELAS (DERAS ORD)

Deras ord är ett utforskande av filmskaparens släkthistoria, om saknad och om den brasilianska kvinnan. Vad det innebär att vara kvinna, hustru mor och förebild.

27+

DE BERDE

En historia om människor av kött och blod, separerade av illusioner vid namn gränser, nationer och ras.

 

27+

GRISEN FRÅN TURKIET

Den propre läkaren Musse försöker leva sitt liv inom ramarna, men när han ständigt blir utmanad av sin omgivning riskerar han att tappa kontrollen och bli den person han föraktar.

HJÄLTENS RESA

Hjältens resa berättas av ett barn om krig, tortyr och emigration. Samtidigt ser vi Lisebergs karuseller och dess glada besökare. USA attackerar Afghanistan.

27+

KÄNNER DU MIN GRANNE?

Jessica, 24, är på afterwork med sina klasskamrater när hon ännu en gång får höra ett påstående som placerar in henne i ett fack. Hon svarar något de inte hade räknat med.

MAN MÅSTE VARA SOM ETT BERG

I ett ogästvänligt vinterlandskap är Ali fast i ett limbo. Hans dagar är långsamma och oroliga

27+

RÖTTER

En pojke går från en livsform till en annan. Drömmar, hallucinationer och minnen tränger sig på i de närståendes privata rum.