Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
SEMINARIUM

Juryn berättar om hur de resonerat när de valt ut årets vinnare. I år består juryn av Abbe Hassan, Elin Övergaard och Nathalie Álvarez Mesén.

 

Abbe Hassan är verksam som regissör, producent och manusförfattare och är producenten bakom kritikerrosade Måste gitt (2017), en av det årets mest framgångsrika svenska filmer. Han har även producerat kortfilmer som Gold (2017) som vunnit priser på flera internationella barnfilmsfestivaler. Utöver arbetet med lång- och kortfilm har Abbe producerat reklamfilm och medgrundat produktionsbolaget Indian Summer Film. Idag är han aktuell som regissör på den fristående fortsättningen av Måste gitt som nu går som tv-serie på SVT.

 

Elin Övergaard är född i Uppsala, delvis uppvuxen i USA och delvis i Sigtuna. Idag är hon verksam i Stockholm som regissör, manusförfattare och producent. Hon har gjort ett flertal prisbelönta kortfilmer som visats över hela världen. Hennes senaste film Ingen lyssnar var nominerad till en Guldpalm i Cannes och till en Guldbagge för bästa kortfilm - samt vann pris för bästa film på STOCKmotion 2019. Hennes filmer Gryning och Förebilder har även vunnit pris för bästa film på Stockmotion tidigare år. 

 

Nathalie Álvarez Mesén är en costaricansk-svensk manusförfattare och filmregissör. Hon har en BFA i mimskådespeleri från Stockholms dramatiska högskola och en MFA i manus och filmregi från Columbia University i New York. För närvarande är hon i postproduktion av sin första långfilm, Clara Sola. Nathalie skrev nyligen, tillsammans med regissören Mariana Saffón, den colombianska kortfilmen Entre tu y Milagros med premiär på den filmfestivalen i Venedig. 

 

Moderator: Kaly Halkawt, filmvetare.

Tid: 17.30-18.15

Ställ gärna frågor under samtalet i chatten på hemsidan.