Hoppa till huvudinnehåll
Detta är en undersida till Film Stockholm. Tillbaka till Film Stockholm
11.30-13.30
SEMINARIUM

På förra årets upplaga av STOCKmotion kunde vi fira att Stockholm fått en ny kort- och dokumentärfilmsfond. Kreatörerna bakom tre av de spännande projekten som hittills har fått stöd ur fonden är i år på plats och berättar om sina arbetsprocesser i samtal med Filmbasens avgående konsulent Rosa Fernandez. Vi får också höra vad det var som väckte konsulenternas uppmärksamhet med just dessa projekt.

 

HEARTFELT – Åsa Sandzén, Minna Floss, Mario Adamson

En poetisk och filosofisk animation i svartvitt och färg, baserad på dokumentära intervjuer och personliga erfarenheter av att genomgå en hjärtoperation.

 

JOSEFIN OCH FLORIN –  Ellen Fiske, Joanna Karlberg och Anna Weitz

En dokumentär berättelse om en kärlekshistoria som hämtad ur sagans värld. Vi följer Josefin, en 39-årig sexbarnsmamma, och Florin, en 23-årig tiggare från Rumänien, som förälskar sig i varandra och gifter sig.

I slutet av samtalet får ni även träffa Filmbasens nya konsulent Ivana Lalovic!

 

ANIARA - är en svensk science fiction inspirerad av Harry Martinsons bok med samma namn. Filmen utspelar sig i en dystopisk framtid, på ett av de många rymdskepp som används för att transportera jordens befolkning till sin nya hemplanet Mars. Den har planerad premiär 2018 och vi har bjudit in regissörerna Pella Kågerman och Hugo Lilja och deras producent Annika Rogell för att visa klipp från filmen och berätta om hur det går till att göra en film baserad på en svensk scifi-klassiker.

De kommer också prata om vad det betydde för projektet att delta i STHLM Debut, ett program för att stödja regissörer och producenter som debuterar inom långfilm som drivs av Film Stockholm/Filmbasen i samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen. 

Moderator: Anne-Marie Söhrman Fermelin, filmkonsulent Film Stockholm/Filmbasen.